PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Linda’s blad werd al in 2020 getipt over Ali B.

Vorige week liet Linda de Mol nog weten dat haar eigen blad ‘het enige medium is dat ze nog vertrouwt.’ De Volkskrant, volgens ­Linda een niet te vertrouwen medium, meldde vrijdag dat LINDA. al in juni 2020 getipt werd over het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Ali B. Twee jonge vrouwen, onder wie een oud-deelneemster van The Voice, meldden zich met verhalen over Ali B., maar het blad vond het bewijs te mager om te publiceren. Ook werd er geen melding gemaakt bij Talpa, waar het blad onderdeel van uitmaakt. Wel werd contact gezocht met de redactie van BOOS. Die ­vertrouwde Linda kennelijk dan weer wel.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Tineke de Nooij voor het laatst op de radio

Het einde van een tijdperk, zo mag je het gerust noemen. Zaterdag neemt Tineke de Nooij in een feestelijke, vier uur durende uitzending op Radio 5 afscheid van haar ­geliefde medium. De Nooij was in 1953, als 12-jarig meisje, voor het eerst op de radio te beluisteren in het padvindersprogramma Hoort Zegt Het Voort. Nu is ze 80 en vindt het het wel welletjes, ze wil ‘meer van haar vrije tijd genieten en meer reizen’. Geef haar eens ongelijk. Fun fact: De Nooij had in de jaren 60 en 70 een radioshow waarin ze psychedelische rock draaide, en opende in 1976 het klassieke station Radio 4 omdat ze Für Elise had leren spelen op de piano.

null Beeld Annemieke van der Togt
Beeld Annemieke van der Togt

Ook Groentemannen worden gecanceld

Mediavetes, de Groentemannetjes hebben het maar druk mee. In Teun en Gijs vertellen alles, een van zijn vele podcasts, zegt Gijs Groenteman dat hij is ‘gecanceld’ door Omroep Max. Kwade genius achter de boycot is Jan Slagter himself, die boos is omdat hij door Groenteman bespottelijk werd gemaakt in Media Inside. In dezelfde ­podcastaflevering vertelt moeder Hanneke Groenteman dat zij niet meer welkom was als tafeldame bij DWDD nadat ze een grapje had gemaakt ten koste van Matthijs van Nieuwkerk. Humor en Bekende Nederlanders, wat is het toch een mijnenveld.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Jeroen van der Boom wil best Zomergasten presenteren

Jeroen van der Boom is behalve multitalent ook multitasker. In zijn programma Hoge Bomen (een woordgrapje) interviewt hij mensen vanachter een witte vleugel, zodat hij tussen de vragen door ook een liedje kan inzetten. Dat zien we Janine Abbring in ­Zomergasten niet zo snel doen. Zomergasten zei u? Ja, want ook dat programma zou Van der Boom best een seizoentje willen presenteren. ‘Liever vandaag dan morgen,’ zei hij in De Telegraaf. ‘Natuurlijk ­zullen mensen zeggen dat ik daar onvoldoende interviewtechniek voor heb, maar die heb ik onderhand wel door, en ik leer elke keer bij.’

Meer over