Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Het Parool
Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Beeld ANP Kippa
Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.Beeld ANP Kippa

Coen en Sander beetje uit elkaar

Het rommelt in radioland. Op 3FM is geen enkele dj zijn of haar plek meer zeker, maar ook bij de commerciële zenders blijken er geen heilige huisjes te bestaan. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die al 18 jaar een onafscheidelijk radio-duo vormen, verliezen hun middagshow op 538. ‘Dat zagen we even niet aankomen,’ aldus Swijnenberg op Instagram. Overigens verdwijnt de Coen en Sander Show niet helemaal: op vrijdag zijn ze gewoon samen te horen. Daarnaast krijgt Swijnenberg een lunchshow op 538 en Lantinga gaat de middagshow op Veronica doen. Er is eigenlijk dus eerder meer dan minder Coen en Sander op de radio.

Jan de Hoop. Beeld ANP Kippa
Jan de Hoop.Beeld ANP Kippa

Opvolger voor Jan de Hoop gevonden

Over het einde van een tijdperk gesproken: volgende maand stopt Jan de Hoop met RTL Ochtendnieuws. Dat deed hij praktisch onafgebroken sinds 1989. Mind you, dat was nog voor Jette van der Meij als Laura in GTST ging spelen. Tja, van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan… De Hoop is in­middels 67 en moet met pensioen. Deze week werd zijn opvolger aangekondigd: het wordt de 37 jaar jongere Robbie Kammeijer, die nu Editie NL presenteert en daarvoor te zien was in het Jeugdjournaal. Leuk feitje: op 12 februari 2020 was Kammeijer eenmalig te zien in GTST, hij speelde toen zichzelf.

Willibrord Frequin. Beeld ANP Kippa
Willibrord Frequin.Beeld ANP Kippa

Frequin gaat God interviewen

Het overlijden van Willibrord Frequin ging niet ongemerkt voorbij. Hij werd geroemd om zijn onconventionele journalistieke aanpak, maar ook de hooggespannen ­verwachtingen van Frequin in het hiernamaals vielen op. Vriend en biograaf Fons de Poel is ervan overtuigd dat Frequin ’daar boven God keihard gaat interviewen’. Lammert de Bruin zei: ‘Typisch Willibrord om Jezus op deze dag een hak te zetten en hetzelfde te doen,’ verwijzend naar Hemelvaartsdag, en fotograaf Willam Rutten gaf hem mee: ‘Heb een mooie reis, en vertel ze maar eens goed de waarheid daarboven.’

John de Mol. Beeld ANP Kippa
John de Mol.Beeld ANP Kippa

Serie over John de Mol aangekondigd

Iets om je op te verheugen: er komt een tv-serie over John de Mol. De serie, met De Producent als werktitel, is gebaseerd op een nog te verschijnen boek van Patrick ­S­choltze, die 30 jaar met De Mol samenwerkte maar in 2020 door hem de laan werd uitgestuurd, waarna een slepende rechtszaak volgde. Het boek van Scholtze gaat ­In het hol van De Mol heten, en zal vermoedelijk geen hagiografie worden. Wie in de serie gaat spelen, is nog onbekend maar ­elke andere keuze dan Gijs Scholten van Aschat als John en Reinout Scholten van Aschat als Johnny zou belachelijk zijn.

Meer over