Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Lingo, met Jan Versteegh. Beeld ANP Kippa
Lingo, met Jan Versteegh.Beeld ANP Kippa

Lingo weer eens terug op de buis

Lingo keert terug. In de 33 jaar dat het programma bestaat (pubquizinstinkertje: de eerste presentator was niet François Boulangé maar Robert ten Brink) is het een constante: om de zoveel tijd wordt aangekondigd dat Lingo verdwijnt, dat leidt soms tot ophef (Jan Peter Balkenende hield ooit een warm pleidooi voor het behoud van Lingo) en na verloop van tijd keert het programma dan weer terug. De laatste keer dat de taalquiz op tv verscheen was in 2021, toen nog op SBS6. Maar eind augustus keert Lingo terug, dit keer op Net5. Presentator van dienst is Jan Versteegh, die nooit te beroerd is voor een corveeklusje.

Jan de Hoop.  Beeld RTL
Jan de Hoop.Beeld RTL

Jan de Hoop aan de midgetgolf

Wat een week, voor Jan de Hoop. Hij barstte in tranen uit na zijn laatste uitzending van Ontbijtnieuws, de ochtendshow die hij 33 jaar presenteerde, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en werd op sociale media tot nationale held gebombardeerd. Maar pas echt indrukwekkend was het stukje nazorg van het ANP de volgende ochtend. In een bericht met als kop ‘Jan de Hoop gaat eropuit op eerste dag van pensioen’ werd bericht dat De Hoop zijn dag was begonnen met een warm bad en dat hij daarna was gaan wandelen. Later ging hij ‘aan de midgetgolf en een lekker hapje.’ Kortom, het komt wel goed met Jan.

Het Hilversumse Mediapark. Beeld Peter Elenbaas/HH
Het Hilversumse Mediapark.Beeld Peter Elenbaas/HH

Roemloos einde van Media Mile in Hilversum

Het coalitieakkoord dat Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA sloten zal de juicekanalen niet halen, maar gezien de naam van deze rubriek toch aardig om uit te lichten: de Media Mile verdwijnt. Deze ‘interactieve route’ van het Media Park naar het Stationsplein werd in 2018 met een hoop tamtam gepresenteerd en moest van Hilversum een toeristische trekpleister maken. Kostte miljoenen en er kwam geen hond op af. Overigens hebben citymarketeers in Amsterdam de Wibautstraat omgedoopt tot de ‘knowledge mile’ en de Stadhouderskade tot de ‘green mile’.

The Voice-presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé. Beeld ANP
The Voice-presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé.Beeld ANP

Terugkeer The Voice ‘legitiem’

Na de uitzending van BOOS leek het over en uit voor The Voice, maar stukje bij beetje worden de geesten rijp gemaakt voor een doorstart van de show. Al in maart zei presentatrice Chantal Janzen dat een terugkeer ‘een mooie middelvinger naar de verknipte mensen die daar op de verkeerde plekken zaten’ zou zijn (de logica werd niet helemaal duidelijk). En deze week zeiden Janzen en Martijn Krabbé tegen RTL Boulevard (niet toevallig de zender waar The Voice werd uitgezonden) dat het ‘legitiem’ is om dit seizoen af te maken’ omdat ze dit ‘verplicht zijn aan de kandidaten’. Nobel.

Meer over