PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin

The Voice: was er nog iets anders dan?

Natuurlijk was er ook ander medianieuws deze week. Jacob Derwig die De Slimste Mens won. Het kasteel van de Meilandjes dat eindelijk verkocht is. Manuel Broekman die terechtstond voor aanranding. En kreeg u mee dat Fons de Poel een ‘ontroerende biografie’ van Willibrord Frequin heeft geschreven? Vast niet, want het ging afgelopen week alleen maar over Tim Hofmans BOOS- uitzending over The Voice of Holland (gaat ie de grens van 10 miljoen views verbreken?). En omdat de nieuwsstroom zo overweldigend was dat zelfs het ANP het nauwelijks kon bijbenen, hier nog wat bijzondere reacties en andere opmerkelijkheden.

Jacob Derwig. Beeld KRO-NCRV
Jacob Derwig.Beeld KRO-NCRV

Linda vertrouwt de media niet

Hoewel zeker niet het grootste slachtoffer (dat zijn de vele vrouwen die ten prooi vielen aan de seksuele roofdieren rond The Voice) is Linda de Mol niet te benijden. Meegetrokken in een schandaal waarin haar partner en broer hoofdrollen spelen, waarbij ook de vraag wordt gesteld wat zij hier vanaf wist. Donderdag liet ze weten nog steeds ‘in shock’ te zijn. Dat ging gepaard met een uithaal naar ‘de media’. Linda schreef dat ze alleen nog gaat communiceren via ‘het enige mediaplatform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf’. Daarbij vergat ze even dat zonder media (in dit geval BOOS) deze beerput nooit was geopend.

Linda de Mol met ex-partner Jeroen Rietbergen. Beeld ANP Kippa
Linda de Mol met ex-partner Jeroen Rietbergen.Beeld ANP Kippa

Walging en een enkele dissonant

De overige reacties waren tamelijk eenduidig. ‘Om te kotsen’ (presentatrice Chantal Janzen), ‘ik walg hiervan’ (voormalig coach Roel van Velzen), ‘wat vreselijk voor die arme kinderen en andere amper volwassen meisjes’ (Gordon). Dissonanten waren beste vriend van Jeroen Rietbergen Ronald Molendijk (‘Jeroen is gewoon een flirt’), radio- dj Patrick Kicken (‘Zijn er ook mensen die medeleven tonen met Marco Borsato, Ali B en Rietbergen?’) en Samantha Steenwijk, die Rietbergen ‘een topper’ noemde en nooit iets gemerkt had van ongepast gedrag. Zij maakte daar later excuses voor.

 Chantal Janzen. Beeld ANP
Chantal Janzen.Beeld ANP

Argwaan over advertentie in AD

En dan was er nog die opvallende, paginagrote advertentie in het AD. ‘Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf.’ Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker trok de authenticiteit hiervan in twijfel en vermoedde dat het een stunt was van BNNVara of een vrouwenorganisatie, want ‘25 jaar showbizz’ had de ‘naïeve kantjes’ er bij hem afgehaald. Hoofdredacteur van het AD Rennie Rijpma schiep helderheid: de tekst, plus een bijbehorend statement, was donderdagavond aangeleverd en kwam werkelijk van vrouwen die bij Talpa werken.


Guido den Aantrekker. Beeld Martin Dijkstra
Guido den Aantrekker.Beeld Martin Dijkstra
Meer over