Matthijs van Nieuwkerk wil restaurant openen in Parijs

In het programma College Tour praat DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk morgen openhartig over zijn carrière en zijn toekomst. Zo overwoog hij een paar maanden geleden nog een overstap naar RTL om daar een latenightshow te presenteren. Maar zijn droom voor de toekomst is het openen van een restaurant in Parijs met zijn dochter.

Redactie
Van Nieuwkerk tijdens de opnames van College Tour. Beeld anp
Van Nieuwkerk tijdens de opnames van College Tour.Beeld anp

De talkshow waarover Van Nieuwkerk het heeft, zou tegenover Nieuwsuur geplaatst worden. 'Het is heel gezond om af en toe over alternatieven na te denken,' zei hij. Omdat zijn eindredacteur Dieuwke Wynia toch niet naar BNN overstapte, was dat voor Matthijs ook een reden om te blijven. 'Ik heb hemel en aarde bewogen om haar te behouden', zegt de presentator.

Samen met Wynia gaat hij nieuwe formats verzinnen voor de Vara. Hij verklapte alvast dat Alexander Klöpping, een veelgeziene tafelgast in zijn talkshow, een eigen tv-programma krijgt. 'Alexander kan als geen ander over de IT-wereld vertellen', aldus Matthijs.

Restaurant

Matthijs zou nog zeven jaar aan zijn tv-carrière willen plakken, maar daarna heeft hij andere plannen. 'Als het zou lukken om daarna met mijn dochter Jet een restaurant te openen in Parijs, ben ik de gelukkigste man op aarde.'

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over