MasterChef trekt 637.000 kijkers

HILVERSUM - De eerste aflevering van het kookprogramma MasterChef heeft zondagavond 637.000 kijkers naar NET5 getrokken. Dat bleek uit maandag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De kookhype op televisie weet van geen wijken. Renate Verbaan presenteert vanaf zondag de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit MasterChef. Foto GPD Beeld
De kookhype op televisie weet van geen wijken. Renate Verbaan presenteert vanaf zondag de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit MasterChef. Foto GPD

De première van de Nederlandse versie van de internationaal succesvolle talentenjacht voor amateurkoks, belandde daarmee op nummer 14 in de top van best bekeken tv-programma's van zondag. Best bekeken werd het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 2,5 miljoen kijkers), gevolgd door Studio Sport (ruim 2,2 miljoen) en De Reünie (ruim 2 miljoen).

In de eerste aflevering presenteerden zeshonderd chefs in spe zich aan de driekoppige jury. Tweesterrenchef Hans van Wolde, culinair criticus Alain Caron en chef-kok Peter Lute kozen de vijftig meest veelbelovende deelnemers.

Renate Verbaan presenteert het programma dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is op NET5. (ANP)

Meer over