Nieuws

Marvel-schrijver en filmproducent Ron Zimmerman (64) overleden

Scriptschrijver Ron Zimmerman is op 64-jarige leeftijd overleden. De schrijver van Marvel-stripboeken en televisie- en filmproducent leed aan kanker.

Het Parool
null Beeld SOPA Images/LightRocket via Gett
Beeld SOPA Images/LightRocket via Gett

Volgens berichten van vrienden overleed Zimmerman aan de gevolgen van zijn ziekte.

Zimmerman was bekend als schrijver en producent van de Friday the 13th-serie. Ook werkte hij onder meer mee aan de science fiction film The One met Jet Li en een veelvoud aan series waaronder Shake It Up, The Michael Richards Show, The Simpsons en Good Sports. Zimmerman was ook een vaste gast bij de Howard Stern Show.

Hij werd vooral geroemd vanwege zijn werk voor Marvel. Zo schreef hij de serie Spider-Man: Get Kraven en de Ultimate Adventure-serie. Ook werkte hij aan de Punisher, Captain Marvel en Spider-Man. Daarnaast maakte hij een volwassen remake van Rawhide Kid, een stripboek over een homoseksuele cowboy.

Catfish

Zimmerman had in 2010 een relatie met zangeres en actrice Cher. Zij ontmoetten elkaar via Facebook, waardoor Zimmerman lange tijd dacht dat zij een catfish was.

‘Mijn vriend Ronny is vandaag overleden’, schreef Cher zaterdag over het verlies op Twitter. ‘Het leven is zo fragiel. Gelukkig ben ik woensdag nog naar hem toegegaan.’

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.