Martin Garrix grijpt naast MTV EMA

Martin Garrix is dit jaar niet in de prijzen gevallen bij de MTV European Music Awards. De Nederlandse dj was genomineerd in de categorie Best Electronic, maar collega Marshmello kaapte de award voor zijn neus weg.

ANP/BuzzE
null Beeld epa
Beeld epa

De Amerikaanse dj met zijn kenmerkende helm versloeg ook de andere genomineerden in deze categorie, Calvin Harris, David Guetta en The Chainsmokers.

Toch hoeft Garrix niet te treuren: hij mag zich dit jaar wederom de populairste dj van de wereld noemen. Op het Amsterdam Dance Event werd Martijn Garritsen, zoals zijn eigenlijke naam luidt, uitgeroepen tot nummer 1 in de lijst met de honderd populairste dj's door het Britse tijdschrift DJ Mag.

Jack $hirak
De negentienjarige Cubaans-Amerikaanse zangeres Camila Cabello, bekend van het nummer Havana, was genomineerd voor zes awards en ging er zondagavond met drie aan de haal. Ze won in de categorieën Best Song, Best Video en Best Artist.

Maandag werd tijdens een pre-party in Amsterdam bekend dat Jack $hirak de MTV EMA had gewonnen in de categorie Best Dutch Act. De Nederlandse producer won ook de award voor de beste wereldwijde act.

Jackson
Oudgediende Janet Jackson trad niet alleen op maar werd ook in het zonnetje gezet, zij won een award voor Global Icon. De uitreiking van de muziekprijzen vond dit jaar plaats in het Spaanse Bilbao. Het is de derde keer dat de awardshow van MTV in Spanje werd gehouden.

De presentatie was in handen van de Amerikaanse actrice en zangeres Hailee Steinfeld. Onder meer Nicki Minaj, David Guetta, Jason Derulo en Panic! at the Disco gaven een optreden tijdens de show, die live werd uitgezonden op de muziekzender.

Meer over