Mag Ik Dan Bij Jou op vierde positie in Top 2000

Het nummer Mag Ik Dan Bij Jou heeft een flinke vlucht genomen in de lijst van de Top 2000.

Redactie

Het lied van Claudia de Breij is dit jaar het hoogstgenoteerde Nederlandse nummer in de lijst met populairste nummers aller tijden volgens de luisteraars van NPO Radio 2. Mag Ik Dan Bij Jou staat vierde in die lijst.

De Breij stond vorig jaar nog met dit liedje op negentien. Later op woensdag verschijnt de rest van de lijst, die vanaf eerste kerstdag te horen is op NPO Radio 2. Marco Borsato licht de Top 2000 van dit jaar op de zender toe rond 17.30 uur bij het programma Wout2day.

De eerste drie nummers van de Top 2000 waren al bekend, met een verrassende nummer een: Imagine van John Lennon. Het nummer was de laatste tijd veel te horen, nadat een onbekende man de dag na de aanslagen het speelde op een piano bij de Parijse concertzaal Bataclan.

Op nummer twee volgt Bohemian Rhapsody van Queen en Hotel California van The Eagles staat op drie. Op nummer vijf eindigde Stairway To Heaven van Led Zeppelin, op zes Piano Man van Billy Joel en op zeven Boudewijn de Groot met Avond. De achtste plek is voor Child In Time van Deep Purple, op negen staat Wish You Were Here van Pink Floyd en Fix You van Coldplay sluit de top tien.

NPO Radio 2 draait tussen kerst en oud & nieuw ieder jaar de 2000 populairste platen aller tijden, gekozen door de luisteraars.

Woensdagavond vindt in de Heineken Music Hall het concert Helden van de Top 2000 plaats. Hierbij zingen onder anderen Marco Borsato, Jett Rebel, VanVelzen, Claudia de Breij, Frank Boeijen en Di-rect nummers van hun eigen muzikale helden uit de lijst.

undefined

Meer over