Luizenmoeder, Robinson en Beau in race om Televizier-Ring

De Luizenmoeder, Expeditie Robinson en Beau Five Days Inside zijn de drie kanshebbers op de Gouden Televizier-Ring. De programma's kregen tot nu toe de meeste stemmen van het publiek.

ANP
De Luizenmoeder met Ilse Warringa in de rol van Juf Ank bleek een hit en haalde meerdere kijkcijferrecords. Beeld Avrotros
De Luizenmoeder met Ilse Warringa in de rol van Juf Ank bleek een hit en haalde meerdere kijkcijferrecords.Beeld Avrotros

De winnaar van de felbegeerde televisieprijs wordt bekend op het Gouden Televizier-Ring Gala, op 11 oktober in Afas Live. Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Zondag met Lubach.

De Luizenmoeder (Avrotros) was afgelopen seizoen voor het eerst te zien op tv. De serie met medeschrijfster Ilse Warringa in de rol van Juf Ank bleek een hit en haalde meerdere kijkcijferrecords. De kijkers kunnen ook komend seizoen weer meeleven met de belevenissen van leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop.

Eerder deze week werd al bekend dat Warringa en Jennifer Hoffman, moeder Hannah in De Luizenmoeder, genomineerd zijn voor een Televizier-Ster voor beste acteur/actrice.

Hospice en tbs-kliniek
Ook Beau Five Days Inside was afgelopen seizoen nieuw op tv. In het RTL 4-programma bezocht Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. De presentator verbleef hier vijf dagen om er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

De deelnemers van Expeditie Robinson dit jaar. Beeld anp
De deelnemers van Expeditie Robinson dit jaar.Beeld anp

De survivalshow Expeditie Robinson (RTL 5), waarvan momenteel het negentiende seizoen op de buis is, zat vorig jaar ook bij de laatste drie genomineerden. Het programma maakt eveneens kans op de Televizier Digital Impact Award, waarvoor ook Wie is de Mol? en Zondag met Lubach in de race zijn.

Ellie Lust
Verder was al duidelijk dat Bommetje, De Eindmusical en De Viral Fabriek bij de laatste drie zitten voor de Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma.

Daarnaast strijden Chantal Janzen, Eva Jinek en Geraldine Kemper om de Gouden Televizier-Ster voor beste presentatrice.

Bij de mannen gaat het tussen Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Johnny de Mol. En tot slot hebben voor de Televizier Talent Award Ellie Lust, Kaj Gorgels en Nienke Plas het geschopt tot de laatste drie.

Meer over