Luizenmoeder best bekeken programma NPO3 ooit

De vierde aflevering van De Luizenmoeder op NPO 3 heeft zondagavond bijna 3,5 miljoen kijkers getrokken, wat de hitserie het best bekeken NPO3-programma van de afgelopen tien jaar maakt.

ANP
Juf Ank in De Luizenmoeder Beeld Avrotros
Juf Ank in De LuizenmoederBeeld Avrotros

Dat heeft de Stichting Kijkonderzoek maandag gemeld. In 2008 werd een nieuw meetsysteem ingevoerd dat 'lineair' kijken (op de avond zelf) loskoppelde van 'uitgesteld kijken' (kijken in de dagen na de uitzending). Sinds dit systeem wordt gehanteerd is De Luizenmoeder van zondag het best bekeken programma.

De eerste aflevering van De Luizenmoeder, met in de hoofdrollen Jennifer Hoffman, Ilse Warringa en Diederik Ebbinge, trok 844.000 mensen. Daarna waren het er 1,4 miljoen, vorige week ruim 2,4 miljoen en nu dus ruim een miljoen meer, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Studio Sport
De Luizenmoeder vestigde eerder ook een ander record: nooit eerder volgden zoveel mensen een tv-programma via uitgesteld kijken. Naar de eerste aflevering bijvoorbeeld keken later in de week nog eens 750.000 mensen.

In de Dag Top 25 van zondag staat Studio Sport Eredivisie op de tweede plek met bijna 2,3 miljoen kijkers. Het Journaal van 20.00 uur is derde met enkele tienduizenden kijkers minder.

Lees ook ons interview met Ilse Warringa, die de ijzige Juf Ank vertolkt: 'Juf Ank is een verzameling van passief-agressieve vrouwen'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over