Lubach praat over 'Netherlands Second' op Amerikaanse tv

Arjen Lubach schoof woensdagavond aan in het programma Late Night with Seth Meyers en sprak onder meer over zijn bekendheid en liefdesperikelen.

ANP

De Amerikaanse komiek wilde van Arjen Lubach graag weten hoe het voelt om in New York over straat te kunnen, zonder herkend te worden. Dat vond de tv-presentator wel fijn, want, zo vertelde hij, overkwam hem laatst in Nederland nog iets gênants toen hij werd herkend in een café.

"Het was happy hour en ik stond met mijn rug naar de bar. Zo'n gast herkende me toen hij vlak voor me stond en zei: 'Jij bent Arjen Lubach'. 'Ja dat weet ik,' zei ik, alsof je je eigen naam zou vergeten. De man wilde zijn vrienden aan de andere kant van de zaak roepen maar die hoorden hem niet. Waarop hij zijn armen om me sloeg, me optilde en door de tent heen naar zijn vrienden tilde."

Ook Lubachs liefdesleven kwam ter sprake, want hij verklapte dat zijn ex-vriendin Janine Abbring het had uitgemaakt op het dak van Rockefeller Center, waar de NBC-talkshow wordt opgenomen.

(tekst loopt door onder het filmpje)

Seth Meyers haalde ook Lubachs satrische filmpje 'America First, The Netherlands Second' aan. De Trump-introductie uit zijn programma Zondag met Lubach ging viral waardoor Lubach in Amerika enige bekendheid verwierf.

"Wij hebben in Nederland een cultzanger genaamd Lee Towers. In de video zeggen we: 'Meneer Trump, u heeft de Trump Towers, wij hebben Lee Towers'," aldus Lubach.

"Een jaar na het filmpje werden er twee torens gebouwd. Toen belden ze me op of ze die de Lee Towers mochten noemen. Dus door ons stomme filmpje staan er nu in Rotterdam twee grote gebouwen die de Lee Towers heten!"

Lubach is niet de eerste Nederlander die bij de Meyers langs is geweest; in het verleden ontving hij in zijn programma ook al actrice Carice van Houten en acteur Michiel Huisman.

Zondag was de laatste aflevering van het afgelopen seizoen van Zondag met Lubach. De cabaretier toert de komende maanden door het land met zijn theatershow Arjen Lubach Live!. Zijn televisieprogramma keert vrijwel zeker terug na de zomer.

Lees ook: In navolging van Lubach: andere Europese landen willen ook 'second' zijn

Meer over