Lowlands weer in recordtempo uitverkocht

Alle ongeveer 55.000 toegangskaarten voor muziekfestival 'A Campingflight To Lowlands Paradise' zijn vanochtend binnen ruim 1,5 uur verkocht. Alleen voor houders van een CJP zijn nog een onbekend aantal kaarten beschikbaar. Die worden op een later tijdstip verkocht wegens overbelasting van de site van het CJP.

Coen Brandhorst
Beeld van de Lowlandseditie 2011. Beeld ANP Kippa
Beeld van de Lowlandseditie 2011.Beeld ANP Kippa

Ondanks de ten opzichte van vorig jaar, met 20 euro gestegen entreeprijs waren de kaarten weer razendsnel uitverkocht. Vele duizenden kopers zaten nerveus soms wel een uur lang naar het voortgangsbalkje op het scherm te kijken.

De prijsverhoging wijt de organisatie aan de BTW-verhoging op concertkaarten die het kabinet vorig jaar invoerde. Voor de afgelopen editie ontweek de organisatie deze verhoging door de kaarten al in 2010 te verkopen. Dit jaar worden kopers voor het eerst geconfronteerd met de forse prijsverhoging van een kleine 15 procent.

Extra kosten
Ondanks dat de organisatie bovenop de kosten van een kaart 10 euro administratiekosten rekent, wordt de koper, als hij of zij een uitgeprint ticket wil en met creditcard betaalt, geconfronteerd met nog ruim acht euro extra op de rekening, waardoor de totaalprijs van een Lowlandsticket uitkomt op dik 193 euro. Kampeerkosten nog steeds inbegrepen.

Lowlands wordt gehouden van 17 tot en met 19 augustus op de vertrouwde locatie in Biddinghuizen.

Internet
Enkele uren na het sluiten van de verkoop werden er op verscheidene internetsites alweer honderden tickets te koop aangeboden. De prijs van de kaarten lag vaak aanmerkelijk hoger dan de oorspronkelijke prijs. De organisatie van Lowlands waarschuwde via de website meteen al dat kaarten die niet via officiële kanalen gekocht zijn, ongeldig worden gemaakt.

Wellicht verkoopt de organisatie in een later stadium nog een aantal kaarten. Dat deed men de afgelopen jaren ook steeds om zo de zwarthandel dwars te zitten.

Het beruchte wachtrijbalkje op de voorverkoopsite. Beeld
Het beruchte wachtrijbalkje op de voorverkoopsite.
Meer over