Lowlands ontwaakt op dag twee met ballet en Tai Chi

De 55.000 Lowlandsgangers maken zich op voor dag twee van het driedaagse muziekfestival in de Flevopolder. Ze kunnen rustig beginnen met een lesje Tai Chi of, als ze iets wakkerder zijn, met de beroemde choreograaf Ed Wubbe (Scapino Ballet) een massachoreografie instuderen.

null Beeld anp
Beeld anp

Het muzikale programma begint om 11.30 uur met het Londense Daughter en later op de dag staan optredens gepland van Editors, Chase and Status, Seeed, The Lumineers, Miles Kane, Moderat en Poliça. Ook spelen Nederlandse artiesten, als The Opposites, Kensington en Mister And Mississippi het album Nevermind van Nirvana na.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) is te gast bij de LLowgenda, waar de bezoekers hem kunnen bestoken met vragen. Wie zin heeft om te knutselen kan zich uitleven bij de Cardboarders, waar je een kartonnen robotpak kunt maken om in de middag mee te doen met de Robot Run.

Dit jaar is er veel aandacht voor kunst op Lowlands. Zo maken beeldend kunstenaars een werk tijdens het festival, waarvan een aantal na afloop in de beeldentuin van Museum de Fundatie in Heino komt te staan.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
Meer over