PlusAlbumrecensie

Lockdownen met Elton John levert een draak van een album op

Alexander van Eenennaam
null Beeld

Om de coronapandemie door te komen werkte Elton John (74) samen met gelauwerde artiesten van wie sommigen makkelijk zijn kleinkind konden zijn geweest. Hoe mooi het ook staat op papier met namen als Dua Lipa, Lil Nas X, Eddie Vedder, Stevie Wonder en Miley Cyrus; een garantie voor een goed eindproduct blijkt het allerminst. Sir Elton levert een draak van een album af dat van links naar rechts schiet. Elke lijn ontbreekt, de enige rode draad is dat elk nummer is gemaakt met een of meer collega’s.

Het resultaat is een muzikale ratjetoe van stijlen waarvan je je afvraagt wie Elton John hiermee een plezier doet. Zijn eigen fans zullen niet overlopen van enthousiasme bij deze liedjesreeks waarin de inbreng van Elton John zelfs vaak niet of nauwelijks te bespeuren is.

Van overbodige covers van It’s a sin en Nothing else matters tot niemendalletjes als Learn to fly en Always love you, nergens beklijft het en zelfs de toch bijzondere stem van Eddie Vedder wordt geneutraliseerd op het vluchtige E-ticket. Hoogtepunten zijn er niet, hoewel Finish line met Stevie Wonder de rest nog wel iets ontstijgt dankzij het mondharmonicaatje en de gospelsound. Lil Nas X zingt het op One of me: Just stick to what you best at. Had Elton John dat advies maar opgevolgd.

Pop

Elton John
The lockdown sessions
(Mercury Records)

Meer over