PlusAlbumrecensie

Little Simz buit haar verlegenheid overtuigend uit

Peter van Brummelen
null Beeld

Introverte mensen heb je overal, maar in de wereld van de hiphop – van oudsher een genre waar een grote bek het goed doet – kom je ze net effe wat minder vaak tegen. Toch is het de wereld waarin Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo, beter bekend als Little Simz, zich steeds beter staande weet te houden.

De Britse rapster van Nigeriaanse komaf doet het op geheel eigen wijze, dat wel. Persoonlijke zaken gaat ze zeker niet uit de weg.

Op haar vierde album, Sometimes I might be Introvert, is haar introvertie een rode draad. Het is daarom wel grappig dat de plaat desondanks overrompelend, bombastisch zelfs, van start gaat. Openingstrack Introvert is zo overdadig georkestreerd dat het ook goed de muziek van de nieuwste James Bondfilm had kunnen zijn.

Al snel wordt gas teruggenomen, maar rijk en vol blijft de muziek klinken. Wie houdt van Michael Kiwanuka en Sault, acts waarmee Little Simz connecties heeft, vindt dit ook goed.

Sometimes I might be Introvert is zo’n album waarop je telkens iets nieuws ontdekt. Wie is bijvoorbeeld de dame die met bekakte stem aan het einde van het nummer Introvert de tekst overneemt? Verrek, het is Emma Corrin, de actrice die hier precies datzelfde accent opzet als dat ze gebruikte in de Netflixserie The Crown in haar rol als prinses Diana.

Hiphop

Little Simz
Sometimes I might be Introvert
(AWAL)

Meer over