Lichaam Whitney Houston overgevlogen naar Newark

Het lichaam van de zaterdag overleden zangeres Whitney Houston is gisteren overgebracht van Los Angeles naar haar geboorteplaats Newark, in de Amerikaanse staat New Jersey. Autoriteiten in Beverly Hills maakten gisteren bekend wat langs onofficiële weg de afgelopen dagen al naar buiten was gekomen: het lichaam van de zangeres werd inderdaad onder water aangetroffen in de badkuip van haar hotelkamer, en op haar kamer werd een 'kleine hoeveelheid' medicijnen gevonden.

Redactie
Een busje met het lichaam van Whitney Houston bij een van de ingangen van Van Nuys Airport in Los Angeles. Beeld ap
Een busje met het lichaam van Whitney Houston bij een van de ingangen van Van Nuys Airport in Los Angeles.Beeld ap

Commissaris Mark Rosen van de politie in Beverly Hills gaf aan dat het politieonderzoek nu is afgesloten. De komende weken moeten de resultaten van de autopsie en van toxicologisch onderzoek uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak geweest is.

Gisterochtend werd Houstons lichaam vrijgegeven aan de familie. Het is daarop vervoerd naar de luchthaven Van Nuys, waar het werd overgeladen in een tweemotorig privévliegtuig dat 's middags rond drie uur plaatselijke tijd opsteeg.

Persbureau AP meldt dat de nabestaanden mogelijk donderdag een herdenkingsbijeenkomst willen organiseren, gevolgd door de begrafenis op vrijdag. Een deel van de ceremonie zou moeten plaatsvinden in het Prudential Center in Newark, een arena waar 18.000 mensen terecht kunnen.

Het vliegtuig met het lichaam van Whitney Houston stijgt op vanaf Van Nuys Airport in Los Angeles. Beeld reuters
Het vliegtuig met het lichaam van Whitney Houston stijgt op vanaf Van Nuys Airport in Los Angeles.Beeld reuters
De begrafenisonderneming in New Jersey waar het lichaam van Whitney Houston vermoedelijk heen wordt gebracht. Beeld reuters
De begrafenisonderneming in New Jersey waar het lichaam van Whitney Houston vermoedelijk heen wordt gebracht.Beeld reuters
Meer over