Leven van Marco van Basten wordt verfilmd

Het leven van voetbalfenomeen Marco van Basten wordt het onderwerp van een internationale dramaserie.

Het Parool
Marco van Basten. Beeld Linda Stulic
Marco van Basten.Beeld Linda Stulic

Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft ‘een serie met internationale allure’.

Wie de serie gaat regisseren en welke acteurs erin spelen, is nog niet bekend. Barry Atsma is wel aan het project verbonden als ‘creative consultant’. “Marco is voor mij een onbetwiste held,” aldus de acteur. “Maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van start gaan. In Basta vertelt Van Basten het complete verhaal over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière inclusief zijn periode in Italië en het EK ’88 . Ook komen dieptepunten aan bod, zoals de problemen met zijn enkel en financiële tegenslagen die hij kende.

Het boek verscheen in november 2019 en kwam direct in de bestsellerlijsten in binnen- en buitenland. In Nederland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

‘Verliezen geeft mij het gevoel dat ik volledig heb gefaald’

Obsessief topsporter Marco van Basten (55) vond zijn rust pas na een lange weg. Een openhartig gesprek over streven naar ultieme perfectie, omgaan met tegenslagen, gezond egoïsme en het nut van een cursus neurolinguïstisch programmeren. Lees verder.

Meer over