Ledger 'briljant' in laatste film

LONDEN - The Dark Knight is de laatste film die de in januari overleden acteur Heath Ledger helemaal voltooide, maar het is niet de laatste kans om hem aan het werk te zien.

Voor zijn plotselinge overlijden werkte de acteur aan The Imaginarium of Doctor Parnassus. ''Dit wordt echt de laatste kans om Heath te zien en hij is briljant'', aldus regisseur Terry Gilliam tegen de Britse omroep BBC.

Omdat de opnames van de film nog niet waren voltooid toen Ledger overleed aan een fatale combinatie van medicijnen is gekozen om drie acteurs zijn rol te laten overnemen. Het gaat om Colin Farrell, Jude Law en Johnny Depp. ''Ik heb het gezien en het werkt geweldig'', zegt Gilliam. De regisseur heeft zich wel zorgen gemaakt over of Ledger de nieuwe werkwijze acceptabel zou hebben gevonden, maar nu is hij er blij mee. Familieleden van de acteur hebben hun zegen over het project uitgesproken. (ANP)

Heath Ledger in The Dark Knight, de laatste Batmanfilm. Ledger speelt de rol van The Joker. Foto Warner Bros Studio Beeld
Heath Ledger in The Dark Knight, de laatste Batmanfilm. Ledger speelt de rol van The Joker. Foto Warner Bros Studio
Meer over