Lakemeier en Jansen weer samen in Sonny Boy

AMSTERDAM - Acteurs Martijn Lakemeier en Gaite Jansen spelen samen in de nieuwe film Sonny Boy van regisseur Maria Peters. Het tweetal was eerder samen te zien in de succesvolle Carry Slee-verfilming Lover of Loser.

Beide acteurs spelen kinderen van hoofdpersoon Rika (Ricky Koole). Sonny Boy is gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal van Waldemar Nods en Rika van der Lans, die elkaar in de herfst van 1928 voor het eerst ontmoetten. Hij is een student uit Suriname van nog geen twintig, zij een oer-Hollandse getrouwde moeder van vier kinderen en bijna veertig. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, waardoor het schandaal niet is te overzien.

De 16-jarige Lakemeier brak een jaar geleden door met zijn hoofdrol in de film Oorlogswinter van Martin Koolhoven. De 18-jarige Jansen is binnenkort te zien in de thriller Schemer van regisseur Hanro Smitsman. Distribiteur A-Film brengt Sonny Boy, de verfilming van het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl, begin volgend jaar in de Nederlandse bioscopen uit. (ANP)

Martijn Lakemeier (L) en Gaite Jansen. ANP Beeld
Martijn Lakemeier (L) en Gaite Jansen. ANP
Meer over