Tips

Kunsttips: van kabbala tot hiphop

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Chapter 1ne

Het programma Chapter 1ne is nog te bezoeken tot en met 1 september in het Hem in Zaandam. Chapter 1ne bestaat uit een groepstentoonstelling, boksclinic en publiek programma. Chapter 1ne is ontwikkeld in samenwerking met Edson Sabajo en Guillaume Schmidt: een ondernemersduo bekend van streetwearmerk Patta. Binnen het programma wordt de aard van cultuur verkend als iets dat vloeiend is en wordt doorgegeven van de ene persoon aan de andere. Er zijn werken te zien van verschillende kunstenaars. Zevenvoudig wereldkampioen Michèle Aboro ontwikkelde een intensieve bokstraining van tien weken. Op 31 augustus wordt deze periode afgesloten met een Boksgala waarin 34 deelnemers van verschillende leeftijden en achtergronden elkaar treffen in de ring, gedurende een uniek toernooi. Aan het einde van de avond wordt iemand gekroond als Fighter of the Night. Tijdens het evenement zijn er hip­hopperformances, eten en meer.

Edson Sabajo. Beeld Dingena Mol
Edson Sabajo.Beeld Dingena Mol

Kabbala

Het Joods Cultureel Kwartier hult zich nog tot en met 25 augustus in geheimzinnige sferen met een grote tentoonstelling over kabbala. Sinds de middeleeuwen is kabbala de benaming waarmee joodse mystici het bestaan proberen te doorgronden. Vanaf de 20ste eeuw vormde kabbala ­inspiratie voor kunstenaars en popiconen.

null Beeld Bibliotheek Ets Haim Livraria Montezinos Amsterdam
Beeld Bibliotheek Ets Haim Livraria Montezinos Amsterdam

Hiphop in DeLaMar

In het kader van dansfestival Summer Dance ­Forever presenteert het DeLaMar Theater op 21 en 22 augustus The best of hiphop. Per avond staan drie korte dansvoorstellingen op het programma. Zo is op de 21ste het Franse gezelschap Virgule te zien met Monsters, een duet van twee hiphopdansers met tegenovergestelde lichamen.

null Beeld
Meer over