Kunsttips theater

Het Parool

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Amsterdam door Amsterdamse Jeugdtheaterschool Beeld PR
Amsterdam door Amsterdamse JeugdtheaterschoolBeeld PR

Amsterdam

Amsterdam zwicht bijna onder zijn succes, vinden tien jongeren van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool: inwoners worden de stad uitgedreven door de stijgende huren en massatoerisme. Onderzoeken voorspellen 32 miljoen bezoekers in 2030, waar in 2017 nog (maar) 21 miljoen mensen de stad bezochten.

De stad verandert in een pretpark waar lang niet iedereen meer kan leven, laat staan wonen, vinden die tien jongeren. Zij hebben daarom de voorstelling Amsterdam gemaakt, waarin zij het gevecht willen aangaan met de stad die haar inwoners wegdrijft. Het podium is een plek waar zij hun liefde, twijfels, frustratie en ideeën over de toekomst van Amsterdam kunnen uiten.

In wier handen ligt de stad? Houden ze nog wel van haar? Nico Tillie begeleidt en regisseert de voorstelling van de jonge makers en spelers. De voorstelling Amsterdam is op 2 mei om 19.30 uur (première) en 3 mei om 14.30 uur en 19.30 uur in CC Amstel te zien.

Pak M Beeld Meervaart
Pak MBeeld Meervaart

Pak ’M

Een nieuwslezer, een weervrouw en een ­verslaggever vechten om aandacht in Pak ’m, de nieuwe jeugdvoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar van theatergroep BonteHond. Op 3 mei om 11.00 en 15.00 uur in Bijlmer Parktheater en 9 mei om 11.00 en 14.30 uur in Plein Theater, Sajetplein 39.

VOGEL by Studio Dirk Hardy Beeld Dirk Hardy
VOGEL by Studio Dirk HardyBeeld Dirk Hardy

Vogel

Ter ere van de 85ste verjaardag van acteur Bram van der Vlugt speelt in DeLaMar theater Vogel. Een voorstelling over een oude man, vertolkt door Van der Vlugt, die terugblikt op de Tweede Wereldoorlog met zijn kleinzoon, gespeeld door acteur Thijs Prein. Op 4 mei op 21.00 uur en 5 mei om 14.30 uur.

Something About Sanna Beeld PR
Something About SannaBeeld PR

Something About Sanna

De debuut-cd van de band Something About Sanna wordt 5 mei gepresenteerd in De Nieuwe KHL. Het trio van Sanna van Vliet (piano/zang), Sven Schuster (bas) en Joost Kesselaar (drums) compileerde tien eigen composities op Music for President. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis, Oostelijke Handelskade 44A.

Meer over