Kunsthandelaren goedgemutst op Tefaf

MAASTRICHT - Kunsthandelaren op de internationale kunst- en antiekbeurs in Tefaf in Maastricht hebben er alle vertrouwen in dat de wereldwijde kunstmarkt weer zal aantrekken. Ze verwachten goede zaken te doen, zo klonk het donderdag in het MECC in Maastricht, waar de fine fleur van de internationale kunsthandel tot en met 21 maart samenkomt.

''We hebben het slechtste gehad'', zegt James Roundell van de Londense galerie Dickinson. ''Verzamelaars hebben de smaak weer te pakken.'' Hij heeft een zeldzaam schilderij van de Franse kunstenaar Paul Gauguin te koop. Met een prijskaartje van 18 miljoen euro is dit het duurste werk op de Tefaf. Een koper zal hij wel vinden, denkt Roundell. ''Dit soort schilderijen komen zelden op de markt.''

Met de ontwikkelingen op de beurzen en de vastgoedmarkt heerst er optimisme, aldus Daniel Boulakia van de Parijse galerie Fabien Boulakia. ''Het afgelopen jaar was het erg moeilijk. Mensen waren bang en traag met kopen.'' Uit recent onderzoek bleek dat de verkoop van kunst en antiek in 2009 flink is ingezakt. (ANP)

Meer over