Kinderboekenschrijver Wim Burkunk overleden

AMSTERDAM - Kinderboekenschrijver Wim Burkunk is 5 augustus op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Spiritueel/Creatief Centrum Spelstudio in Amsterdam maandag bekendgemaakt.

Burkunk (28 december 1925) schreef bijna vijftig kinder- en jeugdboeken. Hij debuteerde in 1973 met Clowntje Pierewiet. Naast schrijver was Burkunk toneel- en mimespeler en regisseur. Hij regisseerde meer dan honderd stukken, speelde als acteur en als mimespeler in enkele duizenden voorstellingen en was spel- en bewegingsdocent bij toneelgezelschappen, scholen en universiteiten. Hij schreef zelf ook toneelstukken.

In de jaren zeventig jaren raakte hij geboeid door filosofie. Sinds begin 1990 gaf hij daarover lezingen, begeleidde meditatiebijeenkomsten en publiceerde boeken over filosofie. Hij was mede-oprichter van het Spiritueel/Creatief Centrum Spelstudio, waar Burkunk onder andere workshops gaf.

Op de persoonlijke website van Wim Burkunk is er meer te lezen over de uitvaartplechtigheid op maandag 11 augustus. (ANP)

undefined

null Beeld
Meer over