Keira Knightley oefende seksgezichten voor de spiegel

De Britse actrice Keira Knightley zegt dat ze moeite had met de seksscenes in de film A Dangerous Method. Hierin speelt ze de jonge psychiatrische patiënt Sabina Spielrein die het lekker vindt als ze wordt geslagen.

Redactie
Keira Knightley Beeld getty
Keira KnightleyBeeld getty

Om zich beter in haar karakter te kunnen verplaatsen, ging Keira voor de spiegel zitten, en oefende de gezichtsuitdrukkingen die Sabina zou kunnen trekken tijdens de seks. Die herhaalde ze daarna voor de webcam voor regisseur David Cronenberg.

'Ik liet via Skype zien wat voor een uitdrukkingen me het beste leken, en bij de beste riep hij uit: 'Die!'

De film is het op waarheid gebaseerde verhaal van Sabina die een sado-masochistische relatie kreeg met haar psychiater Carl Jung, de Zwitser die wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne psychologie.

Keira (26) is bekend van films als Bend it like Beckham en Pirates of the Caribian. Ze wilde graag met Cronenberg (bekend van Crash) werken, maar ze maakte zich zorgen over de seksscenes, waarin ze bijvoorbeeld op bed wordt vastgebonden en geslagen. In het begin overwoog ze de rol toch maar af te slaan.

'Ik belde David (Cronenberg) om te zeggen dat ik twijfelde', vertelt Keira tegen de Britse tabloid The Sun. 'Hij zei dat tragisch zou zijn, als ik de rol om die reden weigerde. Hij stelde voor om de film zonder deze scenes te doen, of een manier te verzinnen waarop ik me er toch comfortabel bij zou voelen.'

Meer over