Kate Moss als David Bowie op cover Vogue

Het decembernummer van de Parijse editie van Vogue ligt binnenkort bij de kiosken. En deze maand met wel een heel bijzondere cover. Voor de kersteditie werd niemand minder dan supermodel Kate Moss getransformeerd tot zanger David Bowie.

Simone Lautenbach
© VOGUE PARIS Beeld
© VOGUE PARIS

Moss sierde al vele covers van het internationaal gerenommeerde modeblad. Maar dit kan toch wel één van haar meest opvallende genoemd worden. Het model is afgebeeld met knaloranje, punky haar. Dit kennen we van Bowie uit de jaren '70.

Het thema van de decembereditie is niet geheel verrassend: kerst. Maar ook staat er met grote letters 'Musique' op de cover, verwijzend naar de wijze waarop Kate Moss is uitgedost. Een interview met Bowie kunnen we niet verwachten, maar wel met vele andere grootheden uit de muziekindustrie. Onder anderen Debbie Harry, Bryan Ferry, Charles Aznavour, Ciara, Kanye West, Boy George, Janelle Monáe, Lou Reed en Lenny Kravitz staan in het kerstnummer van Vogue Paris.

Nederland
Deze week werd bekend dat ook Nederland een eigen editie van Vogue krijgt. Karin Swerink, tot 1 november hoofdredacteur van Glamour, gaat de Nederlandse editie van de 'modebijbel' leiden. G + J Uitgevers gaat het modemagazine uitgeven. Wanneer het eerste nummer in de winkels ligt is nog niet bekend.

Invloed
Vogue verschijnt maandelijks in 18 verschillende landen. Excentrieke hoofdredacteuren als Anna Wintour (Verenigde Staten) en Anna Dello Russo (Japan) zijn machtige en graag geziene gasten in de modewereld. Met name Wintour zou een aanzienlijke invloed hebben op met name de Amerikaanse modewereld. Modeshows starten niet zonder haar, designers slagen omdat zij ze noemt en trends worden gemaakt of gebroken op haar commando, en hierdoor wordt ze door velen gezien als de belangrijkste persoon binnen de modewereld. Eén en ander werd duidelijk in de documentaire The September Issue (zie film hieronder) uit 2009.

Meer over