Update

Kandidaten Wie is de Mol? bekend

Nadat Avrotros donderdagochtend een nieuwe hint vrijgaf, zijn Molloten de kandidaten van een nieuw seizoen van Wie is de Mol? op het spoor.

Suzanne Borgdorff
Rik van de Westelaken presenteert het spelprogramma komend seizoen voor het eerst. Beeld anp
Rik van de Westelaken presenteert het spelprogramma komend seizoen voor het eerst.Beeld anp

In Colombia werd door een oplettende twitteraar een foto van een muurschildering gemaakt waarop de bekende Nederlanders staan afgebeeld. Later twitteraccount @DeTunnelVisie een herkenbare foto van de deelnemers en presentator Rik van de Westelaken op, die door omroep AvroTros geverifieërd is.

De kandidaten van Wie is de Mol? 2019 zijn: presentatrice Evelien de Bruijn, acteur Rick Paul van Mullingen, journalist Sinan Can, presentatrice Merel Westrik, zanger Nielson, meesterpatissier Robert van Beckhoven, actrice Sarah Chronis, presentator Jamie Trenité, presentatrice Evi Hanssen en vlogster Nikkie de Jager.
Een woordvoerder van Avrotros geeft toe dat het om een authentieke foto gaat, maar wil de namen nog niet bevestigen.

Code
De cijfercode waaruit de locatie kon worden opgemaakt, werd donderdagochtend al snel gekraakt. "De cijfers spellen COMUNA in letterwaarde (A=1, B=2, etc.). Comuna 13 is de wijk San Javier in Medellín, Colombia," luidde de conclusie. De hints 'met de rug tegen de muur' en 'oefening baart kunst' duidden op de muurtekening.

Wie is de Mol?, met Rik van de Westelaken als opvolger van Art Rooijakkers, is vanaf 5 januari te zien.

Meer over