Journalisten voeren actie in Colombia voor Bolt en Follender

Journalisten hebben woensdag in de Colombiaanse hoofdstad Bogota betoogd voor de onmiddellijke vrijlating van de programmamakers Derk Bolt en Eugenio Follender.

ANP/Het Parool
Leden van ELN. Beeld anp
Leden van ELN.Beeld anp

Leden van de Stichting voor de Persvrijheid FLIP en andere journalisten verzamelden zich op het Bolívarplein in het oude centrum van de stad met een spandoek met foto's van de Nederlanders.

Daarop stond te lezen: 'Laat hen onmiddellijk vrij'. De Nederlanders worden vermoedelijk door de guerrillabeweging ELN vastgehouden.

"Het afgelopen anderhalf jaar hebben we zeker zes gevallen gezien waarbij het ELN verantwoordelijk was voor aanvallen tegen journalisten en media in Colombia,'' aldus de FLIP in een verklaring.

Bemiddeling
Bolt en Follender waren voor het programma Spoorloos op zoek naar een ouder van een door Nederlanders geadopteerd meisje, toen ze ontvoerd werden.

Volgens Colombiaanse media zouden de Amsterdammers woensdag vrijgelaten worden. Een Colombiaanse groep zou met succes bemiddeld hebben voor de vrijlating van de twee Amsterdammers. Daar is tot dusver nog niets van terechtgekomen.

Lees ook: Floortje Dessing geschokt door ontvoering Spoorloos-collega's

Derk Bolt is al vele jaren een bekend gezicht op televisie. Voor Spoorloos reist hij al sinds 1991 de wereld over om mensen weer in contact te brengen met familieleden die uit het oog zijn geraakt. Beeld anp
Derk Bolt is al vele jaren een bekend gezicht op televisie. Voor Spoorloos reist hij al sinds 1991 de wereld over om mensen weer in contact te brengen met familieleden die uit het oog zijn geraakt.Beeld anp
Meer over