Johnny Depp beste filmacteur aller tijden

HILVERSUM - Johnny Depp is donderdag uitgeroepen tot de beste filmacteur aller tijden. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens De Avond van de Grote Filmquiz op Nederland 3, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. NPS, NRC Handelsblad, Filmkrant en themakanaal Cultura organiseerden de verkiezing.

Op de website debesteacteur.nl konden bezoekers de afgelopen tijd stemmen op hun favoriete filmster. Depp is bekend van films als Edward Scissorhands, Fear and Loathing in Las Vegas, Chocolat, Sweeney Todd en de Pirates of the Caribbean-trilogie. Volgend jaar is hij te zien in The Imaginarium of Doctor Parnassus, waarin hij samen met Jude Law en Colin Farrell de rol overneemt van de dit jaar plotseling overleden acteur Heath Ledger.

In de Filmquiz werden teams, bestaande uit bekende Nederlandse acteurs en actrices, getest op hun filmkennis. Ook improviseerden zij op aanwijzing van Van Nieuwkerk en acteur Porgy Franssen op klassieke filmscènes. De deelnemende acteurs waren Frank Lammers, Mohammed Azaay en Victor Löw en het andere team bestond uit actrices Hadewych Minis, Anna Drijver en Nadja Hüpscher. De teams eindigden gelijk. Na een laatste open vraag won het mannenteam. (ANP)

Johnny Depp op de première van Tim Burtons Sweeney Todd in Londen, 10 januari 2008. Foto EPA/Daniel Deme Beeld
Johnny Depp op de première van Tim Burtons Sweeney Todd in Londen, 10 januari 2008. Foto EPA/Daniel Deme
Meer over