John de Mol daagt top RTL Nederland

HILVERSUM - John de Mol heeft de huidige en voormalige top van RTL Nederland voor de rechter gedaagd. De overeenkomst die hij vorig jaar met het concern sloot, is volgens hem op verkeerde voorwaarden gesloten.

De Mol bemachtigde in de zomer van 2007 een aandeel van 26,3 procent in RTL Nederland. RTL nam Radio 538 en programma's van zijn zender Tien over.

''Kort nadat de deal met RTL was gesloten, kwamen er cijfers voor de toekomst naar buiten die minder gunstig waren,'' aldus De Mols woordvoerder Thomas Notermans. ''Als die eerder bekend waren gemaakt, was er een deal op andere voorwaarden gesloten.''

Volgens Notermans is er een jaar gepraat, maar kwamen de partijen er niet uit.
''Dan komt er een moment waarop je de rechter moet laten oordelen.''

Vandaag, op de eerste hoorzitting bij de rechtbank in Amsterdam, moet oud-topman Fons van Westerloo verschijnen.

John de Mol wil compensatie. ''Het verschil tussen die cijfers is uit te drukken in euro's,'' zegt Notermans, die geen exact bedrag wil noemen.

RTL Nederland ziet de hoorzittingen met vertrouwen tegemoet. ''We hebben correcte informatie gedeeld met Talpa. Wij zijn tevreden over de deal, die ons in de breedte heeft versterkt,'' zegt een woordvoerster van het bedrijf. ''Bij Talpa is echter onduidelijkheid over bepaalde aspecten van de aandeelhoudersovereenkomst.
Het is niet ideaal, maar op deze manier moeten alle onduidelijkheden uit de weg worden geruimd.'' (ANP)

John de Mol heeft de huidige en voormalige top van RTL Nederland voor de rechter gedaagd. Foto ANP Beeld
John de Mol heeft de huidige en voormalige top van RTL Nederland voor de rechter gedaagd. Foto ANP
Meer over