'Joan bepaalt zelf of ze verkleed gaat als indiaan'

Het is aan winnares Joan Franka van het Nationaal Songfestival zelf om haar optreden en outfit eventueel aan te passen. Dat heeft een woordvoerster van organisator TROS vandaag gezegd.

ANP/Redactie
Joan trad gisteravond op in een opvallende indianenoutfit met verentooi. © ANP Beeld
Joan trad gisteravond op in een opvallende indianenoutfit met verentooi. © ANP

'Het is Joan haar liedje en haar performance. Zij moet zich er zelf goed bij voelen.' Wel heeft ze een team achter zich staan van mensen uit haar eigen entourage en van de TROS die meedenken.

Joan Franka won gisteren het Nationaal Songfestival met het liedje You and me, gekleed in een opvallende indianenoutfit met verentooi. Ze vertegenwoordigt Nederland in mei op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.

Mogelijk wordt er ook nog licht gesleuteld aan het liedje, aldus de woordvoerster. 'Maar daar kijken we pas over een paar dagen naar. We zitten nu nog in de roes van gisteravond.' De TROS moet de song eind maart officieel indienen. Daarna mag er niets meer aan worden veranderd.

Op 15 mei is de eerste repetitie in Azerbeidzjan. De halve finales zijn op 22 en 24 mei, Nederland zit in de tweede halve finale. De finale is op 26 mei.

© ANP Beeld
© ANP
Meer over