Plus

Jeangu Macrooy neemt laatste horde naar Songfestivalfinale

Met een krachtig optreden in Ahoy nam Jeangu Macrooy vrijdagavond de laatste horde naar de Songfestivalfinale. In de juryshow, waar de helft van het totaal aantal punten op het spel stond, zong hij een vlekkeloze versie van Birth of a New Age.

Stefan Raatgever
Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of A New Age. Beeld ANP
Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of A New Age.Beeld ANP

Tijdens de generale repetitie van de Songfestivalfinale heeft Jeangu Macrooy een solide prestatie neergezet. Hij zong zijn Birth of a New Age overtuigend en de cameravoering oogde vlot. Hij werd ovationeel toegejuicht door de 3500 fans die in Ahoy welkom waren in het kader van een Fieldlabexperiment.

De show van vrijdagavond was belangrijk omdat de vakjury’s meekeken. Hun beoordeling stuurden ze alvast naar Rotterdam. Daar worden ze zaterdag bij de stemmen van de tv-kijkers gevoegd. Macrooy heeft dus de helft van zijn eindscore al binnen.

Wedkantoren

Het optreden van Macrooy veranderde weinig aan het vertrouwen dat de bookmakers in zijn act hebben. De wedkantoren voorspellen hem gemiddeld een 21ste plek in de finale van morgen. Die wordt volgens hen een tweestrijd tussen Italië en Frankrijk.

Rockband Måneskin en chansonnière Barbara Pravi imponeerden allebei hun met intense optreden. Outsiders morgen zijn Malta, IJsland, Oekraïne en Portugal. Het laatste land doet mee met een lied dat het levensverhaal vertelt van een Amsterdamse prostituee.

Meer over