Jazz: Mark Murphy - Love is what stays ***

Kunnen de American standards niet een jaar lang in de ban worden gedaan? Hoeveel uitvoeringen van Angel eyes en My foolish heart kunnen we nog aan? En hoe kan het toch dat zoveel jazzmuzikanten weer met frisse moed aan Summertime beginnen?
Mark Murphy, crooner, geboren in 1932 zou toch beter moeten weten. Hij loopt al zoveel jaar mee, vanaf de jaren vijftig tot nu. Lang genoeg om te weten dat elke generatie weer nieuwe klassiekers aflevert.

Murphy geeft op zijn nieuwe album Love is what stays het goede én het slechte voorbeeld. Zijn uitvoering van Angel eyes voegt niets toe aan de muziekgeschiedenis, op de trompetsolo van Till Brönner na. Hier hoor je ook dat Murphy een zekere leeftijd heeft bereikt. Maar op het repertoire staat ook het Beatleske What if, een nummer van de hedendaagse popband Coldplay. Murphy brengt het compleet anders, trager, minder melodramatisch, als een oude, wijze man. Fraai is ook het eigen nummer Love is what stays, tergend gezongen. Voor de rest: te veel violen. (Universal)
(MAARTJE DEN BREEJEN)

Mark Murphy treedt 1 september op in het Bimhuis in Amsterdam.
www.markmurphy.com

null Beeld
Meer over