Review

Jazz: Build an Ark - Love part 1 ***

De bandnaam doet denken aan een christelijke beweging, die zich voorbereidt op het einde der tijden. Maar als je het laatste album van Build an Ark in de cd-speler legt, zijn er eerder associaties met hippies, bloemen in het haar, blote voeten, vredesmanifestaties en een geestverruimend middeltje op zijn tijd. Viool, dwarsfluit, sitar en percussie buitelen over elkaar en een man zingt over de 'zonnebloemen in zijn tuin, die de weg van de zon volgen'. Daar kun je flauw en cynisch over doen, maar intussen klinkt er wel steengoede muziek.

Build an ark is opgericht na de aanslagen van 11 september door producer Carlos Nino uit Los Angeles. Hij wilde met een groep muzikanten zijn steentje bijdragen aan een vrediger wereld. Inmiddels hebben zich 45 mensen bij het collectief aangesloten, die afwisselend met de driekoppige vaste kern optreden en ligt het derde album in de winkels.

Build an ark laat zich inspireren door de spirituele jazzprojecten van Coltrane, Pharoah Sanders en Sun Ra, en ook door hiphop, oosterse muziek en folk.

Wie wil horen hoe Build an Ark klinkt, kan vanavond terecht in Paradiso. (MAARTJE DEN BREEJEN)

www.myspace.com/buildanarkdawn

null Beeld
Meer over