Jan Cremer en Roy Lichtenstein samen in museum JAN

Museum JAN in Amstelveen, het voormalige Museum Jan van der Togt, houdt vanaf medio maart tentoonstellingen van werk van Jan Cremer (Noordwaarts 2010-2020) en van Roy Lichtenstein (Pop Art in Print).

ANP
Jan Cremer op de rode loper van het Boekenbal in 2019. Beeld ANP
Jan Cremer op de rode loper van het Boekenbal in 2019.Beeld ANP

Vanaf 13 maart is een ruime selectie zeegezichten te zien die Cremer in het afgelopen decennium schilderde. Tegelijk zijn er foto’s die Cremer maakte in Mongolië en Groenland.

Van Lichtenstein, een van de bekendste kunstenaars in de Amerikaanse Pop Art, is er vanaf die datum een selectie zeefdrukken te zien. De tentoonstelling omvat prints uit bijna zijn gehele carrière, van de jaren zestig tot zijn Reflection Series uit de jaren negentig.

Van der Togt

JAN toont nu nog de wegens succes verlengde expo Delicious Paintings van Tjalf Sparnaay, hyperrealistische schilderijen van extreem uitvergrote etenswaren als een gebakken ei of een broodje gezond.

Sinds januari 2020 noemt Museum Jan van der Togt zich Museum JAN. JAN verwijst naar de oprichter Jan van der Togt, maar ook naar Jan Verschoor. Hij was de adviseur van Van der Togt, mede-oprichter van het museum en voormalig directeur. Ook is hij zelf kunstenaar.

Werk van Roy Lichtenstein. Beeld EPA
Werk van Roy Lichtenstein.Beeld EPA
Meer over