James Morrison en Ilse DeLange doen Glazen Huis op slot

Ilse DeLange doet vrijdagavond samen met de Britse singer-songwriter James Morrison de deur dicht van het Glazen Huis in Heerlen. Vanaf dan maken 3FM-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zes dagen lang 24 uur per dag radio en tv voor de jaarlijkse benefietactie Serious Request.

Van 18 tot en met 24 december sluiten dj's Paul Rabbering, Giel Beelen en Domien Verschuuren (v.l.n.r.) zich op in het Glazen Huis. Beeld anp
Van 18 tot en met 24 december sluiten dj's Paul Rabbering, Giel Beelen en Domien Verschuuren (v.l.n.r.) zich op in het Glazen Huis.Beeld anp

De deur van de mobiele studio op het Pancratiusplein in Heerlen gaat rond 20.15 uur op slot. James Morrison en The Common Linnets treden ook op tijdens de openingsavond in de Limburgse stad.

Tot en met 24 december sluiten Verschuuren, Beelen en Rabbering zich op in het Glazen Huis. De mannen eten die dagen niets en draaien 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling.

De opbrengst van Serious Request is dit jaar bestemd voor jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Zij zijn de 'stille slachtoffers' van de oorlog en krijgen met behulp van de actie een kans op een betere toekomst. Geld doneren kan dit jaar voor het eerst ook via Twitter.

Meer over