Jaimie Vaes, vriendin Lil Kleine: ‘Er is geen fysiek geweld geweest’

Jaimie Vaes is naar eigen zeggen niet lichamelijk mishandeld tijdens de knallende ruzie met haar verloofde Lil Kleine op Ibiza. Dat zegt ze in een video die ze samen met de rapper heeft opgenomen en zojuist in zijn Instagram Stories verscheen.

Leon van Wijk
Jorik Scholten (Lil Kleine) met partner Jaimie Vaes. Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk
Jorik Scholten (Lil Kleine) met partner Jaimie Vaes.Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk

Het is de eerste keer dat Vaes en Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, op beeld van zich laten horen sinds de veelbesproken arrestatie van de artiest op het Spaanse eiland. Volgens ooggetuigen was Vaes bebloed en gewond de lobby van een hotel in gerend na een incident met Scholten, maar daar is volgens haar niks van waar.

“Even een berichtje namens mij en Jor,” begint Vaes de video. “We denken dat dit nodig is, omdat wij de afgelopen tijd de ergste horrorverhalen en leugens hebben zien verspreiden over ons en ons gezin. Dit moet gewoon stoppen.” De twee namen de afgelopen week rust om alles ‘te laten bezinken’, maar dat had niet het gehoopte effect. “Hoe rustiger we werden, hoe meer verhalen er kwamen. Dat is gewoon ontzettend pijnlijk om te lezen.”

Stevige ruzie

Er was op Ibiza weliswaar sprake van een stevige ruzie, maar geen gevaarlijke situatie voor hun zoontje Lío (2), stelt ze. “We zijn de liefste ouders voor Lío, we zullen nooit iets doen om hem in een situatie te brengen die niet gezond is of gevaarlijk,” zegt Vaes. “Die avond is er geen fysiek geweld geweest. Natuurlijk, wij maken ruzie en die raken weleens verhit en we snappen ook dat we een voorbeeldfunctie hebben en dit mag absoluut geen voorbeeld zijn dat ruzie oké is.”

Scholten komt vrijwel niet aan het woord, maar zegt wel: “De moeder van mijn kind, de vrouw van wie ik houd, zou ik nooit oprecht pijn doen. Dat is niet mijn bedoeling. Als ik je ooit pijn zou hebben gedaan, weet je dat dat niet de bedoeling was. Maar leugens die verspreid worden, is niet de bedoeling.”

Ibiza

Vaes onderbreekt hem en zegt: “Hij gaat wel iets liever zijn.” Ze sluit af met een verzoek aan de media: “Alsjeblieft, laat het rusten. Het is nu wel genoeg geweest. We hopen met ons gezin hier ook weer sterker uit te komen.”

Lil Kleine werd zo’n anderhalve week geleden gearresteerd op Ibiza na het incident met Vaes. Hun manager bevestigde dat er een incident ‘tussen’ hen was geweest, maar liet verder niets los. De artiest verscheen met handboeien om bij de rechtbank op Ibiza, waar de zaak werd geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs. Sindsdien is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil, aldus zijn advocaat Nienke Hoogervorst.

De ruzie vond plaats in hotel Oku, dat pas deze zomer opent maar alvast was opengesteld voor enkele beroemdheden om te komen proefslapen. Het hotel was de afgelopen week niet bereikbaar voor commentaar. Het incident kwam Lil Kleine op een boycot te staan van het radiostation FunX.

Meer over