Jackass doet aangifte tegen Powned

AMSTERDAM - Filmmaatschappij Universal doet aangifte tegen Powned, schrijft de omroep op de website. Een interview van verslaggeefsters Jojanneke en Nienke met de cast van de nieuwe Jackass-film liep ietwat uit de hand.

Jojanneke van den Berge. ANP Beeld
Jojanneke van den Berge. ANP

Om het interview een Hollandse karakter mee te geven, leek het de dames leuk de 'stuntmannen' haring te laten proeven. Maar dat vonden Johnny Knoxville & co niet zo'n goed idee. Naar eigen zeggen omdat ze 'niet de hele dag naar vis wilden stinken'.

De meiden van Powned gaven niet zomaar op en drongen er bij de heren op aan de Hollandse lekkernij toch te proeven. Daarop werd het interview beëindigd. De filmmaatschappij besloot om aangifte te doen wegens het beledigen van een gast. Ook wilde Universal dat de gemaakte opnames niet worden uitgezonden en eiste het materiaal op.

Naar eigen zeggen werden Nienke en haar cameraman drie kwartier opgesloten, en kreeg Jojanneke vier beveiligers achter zich aan. Powned overweegt nu om tegenaangifte te doen wegens intimidatie en het onrechtmatig opeisen van materiaal. (ANP)

Meer over