Update

J.K. Rowling gaat voor volwassenen schrijven

J.K. Rowling schrijft weer en gaat zich nu richten op volwassenen. De Engelse auteur van de bestsellerserie Harry Potter heeft een overeenkomst gesloten met de Little, Brown Book Group in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De titel en publicatiedatum van Rowlings eerste boek voor volwassen zijn nog niet bekendgemaakt, evenmin als het onderwerp.

AP/Redactie
J. K. Rowling. © AFP Beeld
J. K. Rowling. © AFP

Het laatste, zevende boek over Harry Potter kwam in 2007 uit. De hitreeks kwam in het Verenigd Koninkrijk uit bij Bloomsbury en in de VS bij Scholastic. Nu zit Rowling bij dezelfde uitgeverij als Stephenie Meyer, de vrouw achter de eveneens succesvolle boekenreeks Twilight.

'Mijn volgende boek wordt heel anders dan de Harry Potter-serie, al heb ik er net zoveel van genoten om het te schrijven', zegt de auteur in een verklaring. 'De vrijheid om onbekend terrein te verkennen is een geschenk dat het succes van Harry mij heeft gebracht. Met het nieuwe terrein leek het een logische stap een nieuwe uitgever in de arm te nemen.'

Het lijkt voor de hand liggend dat van elk werk dat Rowling schrijft, miljoenen exemplaren verkocht worden. Toch is het niet zeker dat haar nieuwe boek net zo'n groot publiek trekt. Niet alle kinderboekenschrijvers worden in de volwassenenliteratuur even serieus genomen. Rowling heeft het voordeel dat de boeken over Harry Potter zowel bij jongeren als bij volwassenen in trek waren.

© Theblairpartnership.com Beeld
© Theblairpartnership.com
Meer over