Interview dochter Whitney kijkcijferhit voor Oprah

Het vraaggesprek van Oprah Winfrey met de dochter van de overleden zangeres Whitney Houston is zondagavond in de Verenigde Staten door 3,5 miljoen mensen bekeken. Voor Winfreys tv-zender OWN is dat een record.

Redactie
Oprah Winfrey met Bobbi Kristina Brown. Beeld ap
Oprah Winfrey met Bobbi Kristina Brown.Beeld ap

Het vorige record, 1,6 miljoen kijkers, werd gevestigd in januari. Toen ging het om een interview met de in Amerika razend populaire tv-dominee Joel Osteen.

Eigen zender
De kijkcijfers vallen in het niet bij die van Winfreys talkshow, die ze vorig jaar na 25 jaar beëindigde. Enige maanden eerder was ze begonnen met haar op vrouwen gerichte televisiezender OWN, maar het Amerikaanse publiek blijkt er niet warm voor te lopen. Winfreys eigen programma's, waarin ze beroemdheden interviewt in hun eigen omgeving, moeten daar verandering in brengen.

Knipperende lichten
In de uitzending van zondag kwamen verschillende nabestaanden van Houston aan het woord. De hoofdrol was weggelegd voor de 19-jarige Bobbi Kristina Brown, de dochter van Houston en zanger Bobby Brown. Ze bekende tegenover Winfrey onder meer dat ze zich constant bewust is van de geest van haar moeder, dat ze als artiest in haar voetsporen wil treden en dat de verlichting in de woning die ze deelden in Atlanta af en toe aan en uit gaat, iets wat ze opvat als teken van de spirituele aanwezigheid van haar moeder.

Meer over