PlusNieuws

ID&T stopt kort geding over festivalverbod

Het Parool
Mark Rutte gaat op de foto met de bezoekers van het festival Mysteryland. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Mark Rutte gaat op de foto met de bezoekers van het festival Mysteryland.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Festivalorganisator ID&T zet het kort geding tegen de overheid niet door wegens gebrek aan juridische grond. ID&T spande samen met tal van organisaties een kort geding aan om duidelijkheid te forceren over de rest van het festivalseizoen. De zaak werd vorige week aangehouden.

ID&T roept de overheid alsnog op tot volledige opening in september, omdat dan iedereen die dat wil gevaccineerd kan zijn. Op 13 augustus neemt het kabinet nieuwe besluiten over het coronabeleid. Dan wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over wat er gebeurt met evenementen in september.

“In het voorgenomen kort geding was het uitgangspunt dat het besluit van 9 juli onrechtmatig en onzorgvuldig genomen was, omdat het kabinet de Fieldlab-resultaten niet had meegenomen in de besluitvorming. Om deze reden wilde de ID&T Groep het besluit helemaal of gedeeltelijk nietig laten verklaren,” luidt de verklaring van de organisatie. “Inmiddels heeft het kabinet, samen met het OMT, voor een aanvullende motivering gezorgd. Het kabinet heeft daarmee, op papier, haar eigen nalatigheid ongedaan gemaakt. Voor een kortgedingrechter is er dan nauwelijks meer ruimte om het kabinet hierop de corrigeren.”

De komende twee weken zijn alle evenementen zonder zitplaatsen nog verboden. Vorige week kondigde het kabinet aan dat meerdaagse festivals met camping tot 1 september verboden blijven. Daardoor werden onder meer Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland geannuleerd.

Meer over