Update

'HP/De Tijd wordt vanaf april een maandblad'

Opinietijdschrift HP/De Tijd zal vanaf april één keer per maand verschijnen, in plaats van elke week. De website van de titel zal wel worden uitgebreid, is de belofte.

Redactie
HP/De Tijd in 2003, met het derde deel uit de serie Oranjebitter, waarin prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn hun ongenoegen uitten over de Koninklijke familie. © ANP Beeld
HP/De Tijd in 2003, met het derde deel uit de serie Oranjebitter, waarin prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn hun ongenoegen uitten over de Koninklijke familie. © ANP

Volgens de website van journalistensite Villamedia hebben redactie en medewerkers van het blad de veranderingen een paar weken geleden te horen gekregen, onder geheimhoudingsplicht.

Al eerder werden plannen ingediend om de toekomst van het met teruglopende lezers- en verkoopaantallen kampende HP/De Tijd te redden door de verschijningsfrequentie mogelijk te veranderen, maar dat ging niet door. De vorige hoofdredactie moest daarom vertrekken.'

'Miljoeneninvestering'
Uitgever Audax gaat 'ettelijke miljoenen' investeren in het blad HP-De Tijd. Dat heeft hoofdredacteur Frank Poorthuis vandaag gezegd.
HP/De Tijd wil vooral flink uitbreiden in digitale verschijningsvormen op de website. 'We gaan zeker niet afslanken, maar we willen de redactie juist uitbreiden en een jong publiek aanboren', aldus Poorthuis.

Volgens Poorthuis heeft de uitgever alle vertrouwen in een digitaal blad en wil Audax flink investeren om het product weer in de markt te zetten. 'Ik sta er zelf verbaasd over', aldus Poorthuis.

HP/De Tijd ontstond in 1990 uit het samengaan van de weekbladen Haagse Post en De Tijd. De dalende advertentieomzet leidde in 2008 tot een forse inkrimping van de redactie.

Meer over