Hoofdredacteuren roepen op tot onderhandelen

Onderhandelaars in het conflict over de cao voor de dagbladjournalistiek moeten terug naar de onderhandelingstafel. Die oproep doet het Genootschap van Hoofdredacteuren vandaag.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Het Genootschap meent dat de verschillen van inzicht tussen werkgevers en journalisten overbrugbaar zijn. 'In redelijk overleg ligt een vergelijk binnen handbereik.'

Journalisten van landelijke en regionale kranten voeren actie voor een betere cao en tegen de algehele afkalving van hun vak.

Onderhandelingen over een nieuwe cao liepen onlangs na 9 maanden vast. Verschillende kranten worden deze week bij wijze van actie gratis uitgedeeld. Het Genootschap hoopt dat het blijft bij acties die de lezers niet raken. De Nederlandse Vereniging van Journalisten sluit hardere acties niet uit.

Het Genootschap vraagt werkgevers oog te hebben voor de bijzondere positie van journalisten in de dagbladsector en andersom dat journalisten zich realiseren in welke situatie de krantenuitgeverijen zich bevinden. 'Overleg, realiteitszin en het besef dat kwaliteit het fundament is voor een gezonde branche, kan een uitweg bieden uit deze impasse', aldus het Genootschap.

Meer over