Update

'Homeland' grote winnaar bij Emmy-uitreiking

De televisieserie 'Homeland' heeft zondag de belangrijkste onderscheidingen gewonnen bij de jaarlijkse uitreiking van de Emmy Awards. 'Homeland' werd bekroond als beste dramaserie, terwijl beide hoofdrolspelers, Damian Lewis en Claire Danes, de prijzen kregen voor de beste acteur en actrice.

Redactie
De Brit Damian Lewis, hoofdrolspeler uit 'Homeland', zondag onderscheiden met een Emmy Award als beste acteur. Beeld ap
De Brit Damian Lewis, hoofdrolspeler uit 'Homeland', zondag onderscheiden met een Emmy Award als beste acteur.Beeld ap

De grootste verrassing was het ontbreken van de serie 'Mad Men' tussen de bekroningen. In zijn vier eerste seizoenen had de reeks alle grote prijzen herhaaldelijk in de wacht gesleept.

Modern Family
In de categorie comedy ging de belangrijkste onderscheiding, zoals verwacht, naar 'Modern Family'. De serie werd voor de derde opeenvolgende keer uitgeroepen tot beste comedy. Eric Stonestreet, die het karakter Cameron speelt, kreeg een Emmy als beste comedy-acteur in een bijrol. Julie Bowen werd vanwege haar rol als Claire Dunphy uitgeroepen tot beste comedy-actrice in een bijrol.

Opvallend was de onderscheiding voor Jon Cryer, die als de 'broer' uit 'Two and a Half Men' eindelijk eens de hoofdprijs greep. Julia Louis-Dreyfus, in het verleden veelvuldig bekroond in haar rol van Elaine in de jaren negentig-comedy 'Seinfeld', ontving de prijs van beste actrice in een comedy ditmaal voor haar rol in de serie 'Veep'.

Kevin Costner
Kevin Costner heeft in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film, voor zijn rol in de westernserie Hatfields & McCoys, een Emmy gewonnen. Costners tegenspeler Tom Berenger ontving de tv-prijs omdat hij in de serie de beste mannelijke bijrol vertolkte.

Bij de vrouwen werd de beste bijrol in een miniserie of film vertolkt door Jessica Lange, in de serie American Horror Story. Maggie Smith won een Emmy Award voor de beste vrouwelijk bijrol in een dramaserie. De 77-jarige Britse actrice won net als vorig jaar dankzij haar rol in de serie Downtown Abbey.

Daily Show
Jon Stewarts Daily Show is voor de tiende achtereenvolgende keer onderscheiden met een Emmy Award. Het satirische nieuwsprogramma werd wederom uitgeroepen tot beste variety-, muziek- of comedyserie.
Stewart nam het in de categorie op tegen Jimmy Kimmel, die de uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse tv-prijzen presenteerde. Hij was genomineerd met zijn talkshow Jimmy Kimmel Live!

The Voice wist zijn Emmy-nominatie niet te verzilveren. De Amerikaanse versie van de talentenshow uit de koker van John de Mols Talpa, was genomineerd in de categorie beste reality- en competitieprogramma. The Amazing Race, over een race rond de wereld, ging aan de haal met de winst.

Game Change
Game Change was de beste miniserie of film van het afgelopen jaar. De tv-film over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 leverde Julianne Moore een Emmy Award op voor haar vertolking van politica Sarah Palin. Ook de regisseur en de scenarist van de film vielen in de prijzen.

Jon Cryer ('Two and a Half Men'). Beeld getty
Jon Cryer ('Two and a Half Men').Beeld getty
Eric Stonestreet (links) wordt belaagd door andere leden van de cast van 'Modern Family'. Beeld ap
Eric Stonestreet (links) wordt belaagd door andere leden van de cast van 'Modern Family'.Beeld ap
Claire Danes ('Homeland'). Beeld ap
Claire Danes ('Homeland').Beeld ap
Julia Louis-Dreyfus ('Veep'). Beeld ap
Julia Louis-Dreyfus ('Veep').Beeld ap
Julie Bowen ('Modern Family'). Beeld ap
Julie Bowen ('Modern Family').Beeld ap
Meer over