Het Diner beleeft wereldpremière in Toronto

De verfilming van het boek Het Diner van schrijver Herman Koch beleeft vandaag zijn wereldpremière in september op het Filmfestival van Toronto. De zwarte tragikomedie maakt daar kans op de People's Choice Award.

'Het Diner' van Herman Koch. Beeld anp
'Het Diner' van Herman Koch.Beeld anp

Het boek, dat wereldwijd een enorme hit is, vertelt over twee echtparen die samen gaan dineren om de problemen van hun kinderen te bespreken. Daan Schuurmans, Kim van Kooten, Jacob Derwig en Thekla Reuten spelen de hoofdrollen in de film. De regie is van Menno Meyjes, die eerder verantwoordelijk was voor scenario's als The Color Purple en Indiana Jones and the Last Crusade. Meyjes zal ook bij de eerste vertoning in Toronto aanwezig zijn.

De film is vorige week voor het eerst aan de Nederlandse pers getoond. De eerste reacties waren positief. Het Diner is vanaf begin november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het is overigens niet de enige Nederlandse bijdrage aan Toronto dit jaar. De openingsfilm was The Fifth Estate, de nieuwe productie van Carice van Houten. Het drama vertelt over WikiLeaks-oprichter Assange. Ook draait op het festival Borgman, de zwarte komedie van regisseur Alex van Warmerdam die eerder dit jaar in Cannes in première ging.

Schrijver Herman Koch. Beeld ANP
Schrijver Herman Koch.Beeld ANP
Meer over