Han Lips kijkt tv

Helaas geen knipbeurt voor ‘Koos Werkeloos’ Ronald de Boer

Han Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op TV. Vandaag: De Geknipte Gast.

Han Lips
null Beeld -
Beeld -

Nu de kappers weer open zijn, was mevrouw Lips blij dat ze eindelijk van haar coupe corona af kon. Lips keek liever naar Özcan Akyol met zijn vermakelijke programma De Geknipte Gast. Maar net nu er weer geknipt mag worden, kan Eus al een paar weken zijn gasten niet knippen vanwege coronamaatregelen. Nu had het programma net zo goed De Ongeknipte Gast kunnen heten, of kortweg De Gast.

Die gast was dinsdag Ronald de Boer, die zichzelf bij binnenkomst tot twee keer toe voorstelde als ‘Koos Werkeloos’. Want ook voetbalanalist en jeugdtrainer De Boer zit, nu het voetbal stilligt, thuis, mét zijn tweede leg: “Ik zit 24 uur per dag met de kids opgescheept. Je hebt bijna geen tijd voor jezelf, je snakt naar acht uur ’s avonds.”

Toch vond De Boer zichzelf een positivo: “Ik heb geen zin om negatief te zijn, ik lach gewoon liever.”

Dat hij deze week 50 wordt, vond hij geen probleem (“50 is het nieuwe 35”) en dat er geen feest gegeven kon worden evenmin: “Op een verjaardag geef je iedereen een hand, maar je spreekt eigenlijk niemand. Geen reet aan.”

Werkloze kapper Akyol noemde zijn gast ‘mijn grote inspirator om een haartransplantatie te nemen’. De Boer heeft er namelijk nooit een geheim van gemaakt dat hij ‘de landingsbaan op mijn hoofd’ wat bij had geplant en botox had gebruikt. Broer Frank wilde niet aan de botox, al leek het Ronald een goed idee: “Dan kijk je wat vriendelijker naar je spelers, ze denken dat je boos bent.”

Zo kabbelde het gesprek prettig voort, maar zonder knipbeurt was het toch een kale bedoening. Lips hoopt dat Özcan Akyol in de resterende afleveringen de kans krijgt zijn gasten weer echt onder handen te nemen.

Reageren? hanlips@parool.nl.

Meer over