Halina Reijn en Nasrdin Dchar in Rotterdam, I Love You

Halina Reijn neemt een van de hoofdrollen in de internationale speelfilm Rotterdam, I Love You voor haar rekening. September Film maakte woensdag de namen van de eerste Nederlandse hoofdrolspelers bekend.

Nasrdin Dchar is te zien in de speelfilm Beeld anp
Nasrdin Dchar is te zien in de speelfilmBeeld anp

Naast Halina zijn Nasrdin Dchar, Gaite Jansen en Maryam Hassouni te zien in de film. Ook Ricky Koole, Eva Duijvestein, Katja Herbers, Benja Bruijning en Yootha Wong-Loi-Sing scoorden een hoofdrol.
Rotterdam, I Love You is het vierde deel in de wereldwijde 'Cities of Love'-filmserie.

De reeks startte met Paris, Je T'aime, dat in 2006 verscheen. Twee jaar later volgde een liefdesverklaring aan New York, in 2014 verscheen Rio, I Love You. Grote namen als Orlando Bloom, Natalie Portman en Steve Buscemi werkten mee aan de films. Ook in Rotterdam, I Love You maken grote internationale sterren hun opwachting, belooft September Film.

"Het is ongelooflijk inspirerend om deel uit te maken van zo'n prachtig project, dat zichzelf internationaal al bewezen heeft en nu naar ons land komt", reageert Halina. "Rotterdam is een fascinerende en gonzende stad, vol leven, conflict, liefde en hoop. Het is vruchtbare grond voor geweldige verhalen."

Rotterdam, I Love You wordt geproduceerd door Matt Jaems en Joeri Pruys in samenwerking met September Film en producer Jeroen Beker. De film wordt opgenomen in voorjaar/zomer 2017 en moet in 2018 in de Nederlandse en internationale bioscopen te zien zijn.

Meer over