Hacker sexy foto's Scarlett Johansson bekent schuld

De Amerikaan die ervan wordt verdacht de e-mails van diverse sterren te hebben gehackt en zo stuitte op sexy foto's van Scarlett Johansson, zal maandag schuld bekennen. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank in de zaak die te boek kwam te staan onder de naam 'Operatie Hackerazzi'.

Scarlett winkelt deze week in Parijs. Beeld photo_news
Scarlett winkelt deze week in Parijs.Beeld photo_news

De 'Hackerazzo' in kwestie is een 35-jarige man uit Florida, die inbrak in computer om zich toegang te verschaffen tot privéinformatie, zoals de inbox van Scarlett Johansson. Hij verschafte zich ook toegang tot de e-mail accounts van Christina Aguilera, Mila Kunis en ongeveer 50 andere beroemdheden. De man zorgde ervoor dat hij een kopietjes kreeg van elke mail die vanaf of naar de gekraakte accounts werd gestuurd. De maximale celstraf voor zo'n daad is 60 jaar.

Rage
De naaktfoto's van Scarlett Johansson werden op het internet gezet en gingen al snel de hele wereld over. Ze tonen hoe Scarlett sexy poses aanneemt voor een spiegel, waarbij ze haar naakte achterste toont. De foto's waren volgens de filmster bedoeld voor Ryan Reynolds, nu haar ex-man.

Het werd een rage op Facebook: 'Scarlett Johanssoning'. Veel dames voelden wel wat voor dat naakt poseren voor een spiegel om zo via een tweede spiegel je achterwerk te fotograferen. Maar de faam die Scarlett Johansson door haar foto's kreeg, haalden ze niet.

Roddelmagazines
De bewuste hacker werd in oktober 2011 gearresteerd na een onderzoek dat een jaar duurde. Hoewel de man de foto's doorgaf aan online roddelmagazines en een andere hacker, is er geen bewijs dat hij profiteerde van zijn misdaad.

Meer over