Guns N' Roses komt in elk geval weer in originele bezetting bij elkaar

Alle oorspronkelijke leden van rockband Guns N' Roses komen weer bij elkaar in april, voor de ceremonie die wordt gehouden omdat de band wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Of ze ook gaan spelen, is nog niet bekend.

Redactie
De originele bezetting van Guns N'Roses in 1985: Axl Rose, Izzy Stradlin, Slash, Steven Adler en Duff McKagan (van links naar rechts). Beeld getty
De originele bezetting van Guns N'Roses in 1985: Axl Rose, Izzy Stradlin, Slash, Steven Adler en Duff McKagan (van links naar rechts).Beeld getty

Toetsenist Dizzy Reed zegt in een interview met Billboard.com dat alle originele leden van de band bij die ceremonie, op 14 april in Cleveland, aanwezig zullen zijn. En daarmee bedoelt Reed de leden die samen Appetite for Destruction opnamen: zanger Axl Rose, gitaristen Slash en Izzy Stradlin, bassist Duff McKagen en drummer Steven Adler.

Zoals gezegd is het nog niet bekend of de band ook in die samenstelling zal spelen. Daarover heeft Reed, die pas na Appetite for Destruction bij de band kwam, nog niet gesproken met de overige leden. Ook gitarist Gilby Clarke en drummer Matt Sorum zullen bij de ceremonie aanwezig zijn. In de jaren '90 viel Guns N' Roses vrijwel volledig uit elkaar, Axl Rose bleef als enig originele lid over.

Tijdens de ceremonie in April zullen ook Faces (voorheen Small Faces), Red Hot Chili Peppers en Beastie Boys worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Axl Rose in 2010. Beeld ap
Axl Rose in 2010.Beeld ap
Meer over