Green Day-zanger wellicht tot volgend jaar in rehab

Billie Joe Armstrong moet waarschijnlijk tot volgend jaar in de ontwenningskliniek blijven. In september liet de voorman van Green Day - geboekt als topact voor Werchter en Pinkpop - zich opnemen in de afkickkliniek. Rob Cavallo, de baas van Green Day's platenlabel, laat verstaan dat Armstrong wellicht nog enkele maanden therapie behoeft.

Cavallo in Rolling Stone: 'Billie Joe staat onder medisch toezicht tot hij clean is. Zijn dokters evalueren hem en ik kan niet zeggen of we hem voor Kerstmis nog terugzien. Het staat helemaal niet vast wanneer hij terugkomt'.

Armstrong was de weken en maanden voor zijn opname in rehad een ongeleid projectiel, volgens vrienden was het de hoogste tijd dat hij zijn problemen met alcohol en drugs aanpakte.

Armstrong liet zich in september in de ontwenningskliniek opnemen nadat hij tijdens een concert in Las Vegas de controle over zichzelf verloor. Hij sloeg een gitaar aan diggelen en vloekte dat het een lieve lust was.

Vorige week verklaarde bassist Mike Dirnt nog aan de BBC dat de promotie van hun drie albums ('¡Uno!', '¡Dos!' en '¡Tres!') een gigantische druk op de bandleden zette. 'Er waren ook voortekenen', gaf hij toe. 'Het was een eeuwigheid geleden dat we nog eens deftig hadden geslapen, en in Bologna moesten we al een concert annuleren nadat Billie Joe in de kliniek was opgenomen. We steunden Billie Joe, maar dat soort problemen moet je zelf oplossen'.

Meer over